Spännande initiativ: Assistentträff med ridning

Tänk om det skulle vara möjligt att skapa en ”vi-känsla” bland Omtankens personliga assistenter genom att träffas och utöva ett fritidsintresse?
Lena Hallqvist och Anki Haglund kom på den idén och bjöd in assistanskollegor till en rid-aktivitet

– Det skulle vara trevligt om flera av assistenterna kunde träffas samtidigt som de fick prova vårt största fritidsintresse, säger Lena Hallqvist, som tillsammans med Anki Haglund är personlig assistent på Omtanken.
De kontaktade Borlänge Ridklubb och när detta skrivs har precis en inbjudning skickats ut till Omtankens assistenter. I den inbjudan står bland annat:
”Beroende på vad man vill finns lite att välja på. Bara hänga tillsammans i stallet, mocka borsta och så vidare. Prova-på ridning eller en lektion för dig som har ridit förut. Framför allt får vi träffa varandra och få något annat att samlas kring även om det säkert blir en hel del jobbprat!”
Lena Hallqvist berättar passionerat varför ridning är så häftigt:
– Tänk att så sniffa på en häst. De luktar så gott. Tänk känslan att rida, eller bara vara i ett stall och pyssla och ha det mysigt.

Spännande träff
Nu ser Lena Hallqvist och Anki Haglund fram emot en assistentträff:
– Det handlar om att kunna träffas, prata, fika och bara vara, säger Lena Hallqvist och säger att det inte är svårt att rida:
– Detta kanske inspirerar andra assistenter att bjuda kollegor till att ta del av deras intresse. Då kan detta bli en spännande grupp.
Noterbart är att detta är en aktivitet som arrangeras av Anki Haglund och Lena Hallqvist. Omtankens insats är att berätta om detta lovvärda initiativ.