Verksamhet med familjekänsla

Omtanken Assistans anordnar personlig assistans för personer med funktionsnedsättning och som beviljats assistans enligt LSS eller SFB.
Trivsel, trygghet, omtanke och familjekänsla. Det är faktorer som gjort att många valt Omtanken som assistansanordnare.
Det är vi stolta över eftersom vi vill skapa en familjär känsla blandad med glädje och trygghet. Livet ska vara roligt och givande.
Vi strävar efter att vara en verksamhet där alla trivs, både kunder och anhöriga samt personal. För att uppnå detta fokuserar vi på kvalitet istället för kvantitet. Vi vill att alla inom Omtanken ska känna gemenskap och därför ser vi till att ha ett nära samarbete i alla led.
Genom drivna medarbetare och god tillgänglighet skapar vi den flexibilitet och trygghet som en bra assistans innebär.

Omtanken i vardagen

Vardagen för våra kunder måste fungera och vara innehållsrik. Här är några punkter som kan berika våra kunders vardag:

  • Omtanken Assistans har flera kund- och personalansvariga. En av dessa är dessutom arbetsledare för varje assistentgrupp och har nära kontakt med kunden, eventuella företrädare för kunden och anhöriga. Detta för att se till att assistansen utformas enligt individuella önskemål och behov inom ramarna för aktuellt assistansbeslut.
  • Vi strävar efter att alltid vara delaktiga i all assistans för att kunna ge stöd och vägledning i alla grupper, med kunden i fokus.
  • Självfallet finns en personlig jour som är bemannad dygnet runt så att kunder och assistenter ska känna sig trygga.
  • 
Omtanken Assistans kan, om så önskas, vara behjälpliga vid myndighetskontakter som rör kundens assistans och hjälpa till att ta till vara kundens rättigheter.
  • Våra kunder finns över hela landet men våra kontor finns i Borlänge och Falun.

Juridisk hjälp för trygghet

Ibland kan det bli problem att få igenom de rättigheter som kunden har enligt LSS-reformen.
 Då är det viktigt att ingen av våra kunder och anhöriga ska stå ensam. Därför kan Omtanken Assistans erbjuda bra juridisk hjälp. Vi är stolta över den juridiska kompetens som finns inom företaget.

Aktiviteter

Inom Omtanken Assistans har vi ett extra stort fokus på att erbjuda aktiviteter som ger er en krydda eller omväxling i vardagen. Det är en viktig del i vår verksamhet. Här finns en uttalad ambition att erbjuda olika aktiviteter varje månad året om. Det kan handla om filmträffar, pyssel inför jul och april, mellokväll, tjejafton, hockeykvällar, rulla/gå tipspromenader, bingo, halloween-fest och naturligtvis vår stora och uppskattade julfest.

Självfallet lyssnar vi på idéer och förslag på aktiviteter som kommer från kunder och assistenter. 
Det ska vara roligt att vara kund hos oss. Därför lanserar vi nu vår fritidsförening.

Läs mer om Omtankens fritidsförening på annan plats på denna hemsida.
Här är några av flera trevliga inslag i Omtankens vardag:

  • Omtanken Assistans har välanpassade bilar för utlåning till våra kunder till ett självkostnadspris.
  • 
Alla är välkomna till våra lokaler i Borlänge och Falun för att umgås och ta en fika. I Falun finns bland annat en massagefåtölj för den som vill.
  • 
Vi har regelbundet caféverksamhet i Falun dit man kan komma och fika och umgås tillsammans.
  • 
Dessutom arrangerar vi regelbundet överraskningsaktiviteter.

Omtankens historia

Omtanken är ett av Sveriges äldsta assistansbolag. Därför är det med stolthet som vi i dag drar nytta av den kunskap inom assistans som skapats genom åren.
Faktum är att Omtanken bildades samtidigt som LSS-reformen kom 1994.

Anne Bohman, från Ludvika, hade varit politisk engagerad och kände ett stort engagemang för funktionsnedsatta och andra personer i samhället med liknande förutsättningar. Hon såg dessa människors behov som få andra.

Historierna är många om Anne Bohman, som på ett fint men kraftfullt sätt stod upp för funktionsnedsattas rätt mot myndigheter.
 Detta engagemang resulterade i hennes drivkraft att starta Omtanken, som redan från start, hade värdegrunden att kunden ska ha största möjliga inflytande över sin egens assistans.

När Anne Bohman gick bort tog sonen Thomas Nordström över företaget, som han senare sålde. Hösten 2019 förvärvades Omtanken Assistans av nuvarande ägargruppen Patrik och Titti Ahlvin samt Sofie Åkesson. 
I dag driver de verksamheten med stor framtidstro och enligt den värdegrund och känsla för funktionsnedsatta som fanns när Omtanken grundades 1994.

Behöver du eller en anhörig assistans

Vi svarar på era frågor!

Oavsett om det är första gången ni söker assistans eller om ni är ute efter att byta bolag så kan vi hjälpa er att hitta rätt.

Kontakta oss för mer information