Profilen: Ulrika Jonsback ger ny energi på Omtanken

En kvinna med superenergi har börjat som kund- och personalansvarig på Omtanken.

Hon heter Ulrika Jonsback och hann knappt komma till kontoret förrän hon ville ut i verkligheten.

– Jag vill verkligen snabbt skapa bra relation med kunder och assistenter, säger Ulrika Jonsback och förklarar hur det ska gå till:

 

– Det viktigaste är att vara glad och öppen. Man kan aldrig vara f-ö-r positiv.

Hon har en brokig yrkesbakgrund. Först 25 år som undersköterska, därefter arbetade hon fackligt på Kommunal samt ett och ett halvt år på ett annat assistansbolag innan hon nu kommer till Omtanken.

Ulrika Jonsback ser tiden som undersköterska som extra viktig i sitt nuvarande arbete med att skapa en bra assistans.

– Vi som har jobbat inom vården vet hur viktigt det är med en bra människosyn och bra relationer med patienterna. Motsvarande inom assistansen är goda relationer med både kunder och assistenterna. Här är det mycket viktigt att också lyssna på assistenterna eftersom de har ju den dagliga kontakten med kunderna och känner dem bäst, säger Ulrika Jonsback som är väl känd för att ofta lyfta stämningen med sina skratt.
I samband med att Ulrika Jonsback arbetade fackligt lärde hon sig skilja på bra och sämre assistansbolag:

– Vi såg snabbt att de assistansbolag som verkligen satte kunden i centrum i verksamheten och såg redan behov också var mest uppskattat och gick bäst. Precis så som bra assistans ska vara.

Skidintresse

Ett sätt att fånga Ulrika Jonsbacks uppmärksamhet är att prata skidor. Hon är en stor nörd av längdskidor och skidskytte och detta präglar mycket av hennes personlighet. Speciellt när det nalkas Svenska Skidspelen i Falun där hon varit funktionär sedan VM 2015.
Jag tycker det är fantastiskt roligt att se skidor och skidskytte. På helgerna är jag helt fast framför tv:n. Det beror mycket på att kan själv åkt skidor och orienterat som ung. Det sitter kvar, säger hon.

 

Fakta/Ulrika Jonsback

Gör: Ny kund- och personalansvarig på Omtanken.

Bor: Falun.

Ålder: 43.

Familj: Gift: två sönder och två bonusflickor.

Fritidsintressen: Skidor, skidor och åter skidor. Även titta på skidskytte, träna själv, åka slalom och laga mat.