Omtankens startar fritidsförening

Nu startar Omtanken en fritidsförening

– Ambitionen med den här föreningen är att utveckla våra aktiviteter och på ett bättre sätt möta våra kunders önskemål, säger Sofie Åkesson, VD på Omtanken.

 

Inom Omtanken har det alltid funnits en ambition att arrangera trivsamma aktiviteter som bidrar till en bra vardag för kunder och assistenter.
– Det har varit ett uppskattat inslag i assistansvardagen. Samtidigt har vi hela tiden en strävan efter att utveckla den här delen av Omtankens verksamhet. Ett led i det arbetet är att bilda den här föreningen som gör det möjligt för kunder, assistenter och anhöriga att vara med och skapa en ännu roligare vardag inom Omtanken, säger Anders Hansson, som är kommunikatör på Omtanken.

Under våren sker arbetet med att bilda en styrelse, kalla till årsmöte och skapa den plattform som blir så viktig inför starten av själva verksamheten som drar i gång i sommar.

 

Namnet

Föreningen är tänkt att bli medlem i Parasportförbundet och Riksidrottsförbundet. Därför heter den officiellt Omtankens Idrotts- och Fritidsförening vilket gör det möjligt att bli medlem Parasportförbundet och Riksidrottsförbundet för att kunna ta del av den kunskap och energi som finns där.

– Men det är mycket viktigt att detta är en fritidsförening som skapar en vi-känsla. Den ska också möta en önskan om att genomföra alla sorters aktiviteter, även exempelvis pysselkvällar, tjejkvällar, hockeykvällar, fiskeutflykter. Inte bara idrott. Det är därför som vi i dagligt tal kommer att kalla föreningen för Omtankens Fritidsförening, säger Anders Hansson.

 

Medlemskap

Omtankens medarbetare och kunder kommer att erbjudas fritt medlemskap och rösträtt. Även anhöriga och andra intresserade är välkomna att bli medlemmar, men där är det tänkt att de får betala en liten medlemsavgift och får inte samma rösträtt som övriga.