Nytt poddavsnitt: Uppfyllda bildrömmar för funktionsnedsatta

Avsnitt 43: Många funktionsnedsatta drömmer om den frihet som en egen bil skulle innebära. Anpassarna Gunnérius i Hedemora är företaget som kan göra den drömmen möjligt för många.
Podden Omtanken möter har hälsat på hos dem och har i detta avsnitt ett samtal med ägarbröderna Andreas och Henrik Gunnérius. Klicka på länken längst ner…

De har filosofin att fokusera på vad personen klarar med funktionsnedsättning i stället för att notera vad personen inte klarar av.
Denna inställning har bidragit till att företaget, genom åren, skapat många anpassade lösningar för bilen.
Anpassarna Gunnérius erbjuder också ett unikt koncept som erbjuder anpassade körskoleutbildningar. Här kan man alltså både ta körtkort och köpa en anpassad bil.
Dessutom finns möjlighet att få anpassade passagerarutrymmen och utveckling av produkter.
Det finns inga gränser för uppfinningarna.
Vi kan bara gissa hur många glädjetårar som kunderna och deras anhöriga fällt när företaget levererar.
Om detta innehåller detta avsnitt Omtanken möter.
Andreas och Henrik Gunnérius tar också upp utmaningar. Exempelvis reglerna, från staten, som innebär att kunder måste köpa tillräckligt nya bilar för att få göra denna anpassning. Det innebär att detta kan bli så dyrt att vissa funktionsnedsatta inte har råd.
Samtalet innehåller också optimism och framtidstro. Exempelvis: Snart finns självkörande bilar på vägarena. Vilken möjlughet det skulle vara för många andra funktionsnedsatta.
Bilden  föreställer Henrik och Andreas Gunnérius vid anpassade bilar.