Massagesamarbete för kundernas välbefinnande

Många med funktionsnedsättning mår bra av rätt beröring enligt originalmetoden för taktil massage.
Därför har Omtanken Assistans inlett ett samarbete med företaget Marres massage för att göra det möjligt för fler assistanskunder att dra nytt av beröringen i vardagen.

– Vi har märkt att flera av våra kunder mår bra om de får uppleva rätt beröring. Det skapas ett lugn och harmoni. För oss är det viktigt att kunna bidra till att skapa en bra vardag, därför är vi glada för detta samarbete med Marres massage, säger Sofie Åkesson, VD på Omtanken Assistans.
Hon berättar att de som är kunder hos Omtanken Assistans får ett specialpris på tio procents rabatt om de anlitar Marres Massage.
Företaget drivs av Marre Hammarström, som är utbildad undersköterska och varit personlig assistent på Omtanken. Hon hoppar fortfarande in som assistent vid behov på Omtanken.
På senare år har hon parallellt utbildat sig till massör och sedan en tid tillbaka har hon startat sitt företag. Marre Hammarström erbjuder traditionell massage, men hon också har en specialkompetens och är certifierad inom originalmetoden för taktil massage. Hon är en av få som har den certifieringen i Dalarna.
– Under åren som undersköterska och assistent har jag sett hur flera, främst personer med psykisk funktionsnedsättning, har slappnat av och kunnat få rätt fokus i livssituationen i samband med att de fått taktil massage. Det tar bara 15 till 20 minuter till de upplever ett lugn i själen. Taktil massage gör stor nytta, berättar Marre Hammarström och fortsätter:
– Därför är jag glad att detta samarbete med Omtanken kunnat bli verklighet och det finns möjligt att kunna hjälpa personerna i den målgruppen.

Detta är taktil massage
Taktil massage består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna.
Taktil massage gör stor nytta hos personer som är utmattade, nedstämd eller lider av smärta vilket gör dem mindre mottagliga för att vanlig massage.
Beröringen sker med ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster. Strykningarna ska inge trygghet och säkerhet. Genom att röra huden på detta medvetna sätt aktiveras oxytocinsystemet som fungerar lugnande och roingivande
Faktum är att årets Nobelpristagare i Medicin, David Julius och Ardem Patapoutian får priset för sina upptäckter av receptorer som gör att människan reagerar för temperatur och beröring. Originalmetoden för taktil massage, som utvecklades av Siv Ardeby, är en del i vardagen för det Nobelpriset.

Här bokar du tid
Intresserad av taktil massage? Kontakta Marre Hammarström på telefon: 076-812 26 40. Uppge att du är kund hos Omtanken Assistans så erbjuds specialpris.