Carina Elins – en ny ”mittpunkt” i verksamheten

Avsnitt 29:
Omtanken Assistans har fått en ny ”mittpunkt” i verksamheten.
Hon heter Carina Elins och ersätter Madeleine Lager, som blir ny kund- och personalansvarig. Detta är en person som älskar struktur och ordning.

Carina Elins får en central funktion inom Omtankens verksamhet vilket gör att hon kommer att få nära kontakt med både kunder, assistenter och anhöriga.
I det här avsnittet berättar Carina Lins om hur hon kommer att lägga upp sitt arbete och de faktorer hon värnar extra om. Hon berättar också som sin bakgrund som personlig assistent och hur det har påverkat henne som person.
Carina Elins och förklarar varför hon till slut bestämde sig för att byta jobb:
– Jag har börjat studera till stödpedagog med inriktning LSS. En utbildning jag blir klar med i maj 2024. Det här nya jobbet innebär att jag redan har en fot på väg enligt den utbildningen.

Bakgrunden viktig
Carina Elins tror att hennes bakgrund som personlig assistent kommer att betyda mycket i sitt nya jobb:
– Jag har nog en stor förståelse var en assistent känner. Det är något som jag tror mig kunna förmedla hit in på kontoret. Naturligtvis är kunden alltid i centrum. Det är självklart. Men det är också betydelsefullt att se assistenternas vardag, säger Carina Elins och fortsätter:
– Därför är det extra viktigt att kommunikationen fungerar bra inom företag. Information är alltid viktigt för att man ska kunna känna delaktighet. Här kommer jag förmodligen att jobba nära kommunikatör, Hansson.
* På vilket sätt kommer det märkas att Carina Elins blivit ny ”mittpunkt”?
– Jag gillar att strukturera. Jag älskar struktur och ordning. Pärmar och register. Det är grejer, svarar Carina Elins med ett skratt. Hon är en person som skrattar mycket.

Omtanken möter är en podd om funktionsnedsatta i samhället och ges ut av Omtanken Assistans. Det finns där alla poddar finns.
Redaktör: Anders Hansson.
Klicka här nedan för att lyssna på Carina Elins.