25-årsjubileum mellan kund och assistent: ”Vi har haft så många fina år”

Den 6 juli 1999 började Madeleine Hagman jobba som personlig assistent hos Martina Olsson.
Nu firar de 25-årsjubileum i en relation som också resulterat i att Madeleine Hagman blivit God man åt Martina Ohlsson.
– Vi har haft så många fina år som givit oss så mycket, säger Madeleine Hagman.

Sommaren 1999 bestämde sig Madeleine Hagman för att byta yrkeskarriär. Hon lämnade jobbet i en butik och blev personlig assistent på Omtanken.
Samtidigt uppstod mammaledigheter bland Martina Ohlssons assister. Det gjorde att Madeleine Hagman kom till henne första gången den 6 juli 1999.
Bara en vecka senare åkte de på ett läger till skånska Furuboda och där lärde de känna varandra ordentligt. Sedan dess har det varit en vänskap som bestått.
– Hon var en ung, söt och aktiv tjej. Jag gillade henne direkt, minns Madeleine Hagman.

Erfaren assistentgrupp
Efter ett år började Martina Ohlsson regelbundet besöka Madeleine Hagmans familj i Bäsna.
– Martina var oss en helg i månanden. Så har det fortsatt. Hon trivs bra på vår gård och människorna i byn känner igen henne, berättar Madeleine Hagman.
Genom åren har det bildats en mycket erfaren assistentgrupp kring Martina Ohlsson. Flera av assistenterna har jobbat där i över 20 år, vilket visar att det är en trivsam arbetsplats. Men på senare tid har de börjat komma in i ett generationsskifte.

God man
För tre år sedan fick Madeleine Hagman frågan av Martina Ohlsson mamma om hon ville bli God man åt hennes dotter.
– Det kan bero på att vi känner varandra bra och att vi har en lika syn på hur vi vill att det ska vara för Martina. Jag tackade givetvis ja direkt, berättar Madeleine Hagman och menar att det fungerar bra i assistentgruppen att både vara God man och personlig assistent:
– Det går jättebra. Mina arbetskamrater vet att det är hennes mamma som bestämt att jag ska vara God man. Jag är inte mer annorlunda på jobbet på grund av detta.
* Försök att sammanfatta dessa 25 år?
– Jag älskar mitt jobb. Blir så glad med människorna man jobbar med. Som när jag kommer på morgonen, parkerar bilen och ser någon av Martinas grannar står i fönstret och vinkar. Då blir man glad direkt.
Bilden visar Madeleine Hagman och Martina Ohlsson.