Profilen: Tova Sihlberg ser framåt efter den jobbiga pandemin

Nu börjar vi en ny serie som heter Profilen: Här presenterar vi kunder, assistenter och anhöriga som på något sätt har anknytning till Omtanken. Det blir läsning om spännande och intressanta människor. Först ut är Tova Sihlberg, kund på Omtanken.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tova Sihlberg, är en levnadsglad fotointresserad kund i Omtanken, som bor i Grängesberg.
Hon berättar att pandemin varit en utmaning i livet, men är glad över att det nu finns möjlighet att se framåt.
– Samtidigt är det viktigt att ha tålamod. De kan ta upp till fem år innan vi alla kan leva som vi gjorde innan pandemin, säger hon.

Tova Sihlberg har en medfödd muskelsjukdom som innebar en utmaning från när hon var tonåring. Men det har aldrig hindrat henne från att vara med i kompisgemenskapen. Tova hyllar sina vänner på ett mycket kärleksfullt sätt:
– Jag har riktigt finna vänner. När jag inte kan komma till dem kommer de till mig. När vi är ute på krogen, eller liknande, släpper de mig inte ur sikte, eller går armkrok med mig. Man blir glad att vara med dem.

Betyder mycket
Men när pandemin slog till blev kompisrelationen en utmaning. Det var inte lika lätt att träffa vännerna.
– Det har varit viktigt att inte smitta varandra. Därför har vi inte kunnat träffas så mycket. Det var mest varit kontakt via Snapchat. Men kompisarna finns kvar och det betyder mycket för mig, säger Tova Sihlberg, som erkänner att pandemin har varit en mental utmaning.
Men nu är hon vaccinerad och börjar se ljuset i pandemin-tunneln. Samtidigt är hon fortfarande försiktig. Hon känner en oro att bli smittad av covid-19.
– Helt säker man kan ännu inte vara. Det kan ta upp till fem år innan vi alla kan leva som vi gjorde innan pandemin.

Ljuspunkter
I dag har hon personlig assistent och bor i Grängesberg, som hon ser som en lugn och trygg plats.
Hon ser också finns ljuspunkter i livet som inte gick att genomföra under pandemin. Det är exempelvis med glädje i rösten hon berättar om besöket i Kupolen i Borlänge som gjordes nyligen. Att sedan kunna fotografera ute, som är en hennes stora fritidssysselsättningar, är en annan höjdare.
– Jag tar bilder på det mesta, djur, natur och syskonbarn. Att sedan komma hem och redigera bilderna efter fotograferingen är rogivande, säger Tova Sihlberg, som också lagt ut fina bilder sig själv på sociala medier. Bilder som signalerar hopp och framtidsglädje.
– En sak jag längtar extra mycket efter är få gå på en konsert. Det var länge sedan. 

Fakta/Tova Sihlberg
Bor: Grängesberg
Ålder: 30
Familj: Mamma, pappa, fyra syskon samt syskonbarn.
Fritidssysselsättning: Fotografering och att vara med vänner.