Profilen Siv-Anita Sjöstrand vill åka raggarbil med kunden

Siv-Anita Sjöstrand, som är personlig assistent, på Omtanken, har en önskan inför sommaren: Att kunna åka raggarbil med sin kund som jobbar med att ge ett bra liv.

– Jag tror hon skulle uppskatta det. Vill verkligen försöka ta en tur med henne i sommar.

I 26 år jobbade Siv-Anita Sjöstrand som kock, men för sju år sedan kände hon att det var dags att göra något annat och bytte yrke till personlig assistent. Hon fastnande för det här jobbet och hamnade rätt.
– Det är rogivande att kunna hjälpa andra och göra så att andra mår bra, säger hon.

En vanlig dag

Siv-Anita Sjöstrand arbetar tillsammande med en ung tjej i övre tonåren som är kund i Omtanken.
En vanlig dag börjar med de traditionella morgonbestyren innan det är dags för dem att gå till skolan. Därefter kan det bli promenader, umgänge med goda vänner och det arbete i hemmet som alla måste göra för att vardagen ska fungera.
– Det är ett bra jobb. Jag trivs och har hamnat rätt. Men ibland är inte humöret på topp och gröna skogar. Då gäller det att få dem på bra humör och på andra tankar. I det sammanhanget kan det vara bra att ha lite livserfarenhet, säger hon.
Siv-Anita Sjöstrands stora passion är raggarbilar. Ett intresse hon fått från sambon.
– Och för två år sedan blev jag med egen bil, en Dodge Royal 55, berättar Siv-Anita Sjöstrand, som också mekar med sin bil.
– Det är ett trevligt intresse. Man får komma ut och träffa folk.

På en åktur
Men inför sommaren har Siv-Anita Sjöstrand en spännande dröm: Att kunna ta med sin kund, som fyller 17 i sommar, på en rundtur i raggarbilen:
– Jag har inte vågat göra det tidigare eftersom den har varit lite svajig i motorn när man startar. Men nu går den som en klocka och det är dags att göra åkturen. Hoppas verkligen hon kommer att uppskatta det, säger Siv-Anita Sjöstrand.
På bilden synd Siv-Anita Sjöstrand med sin häftiga bil.

Fakta/Siv-Anna Sjöstrand
Bor: Borlänge
Ålder: 55 år.
Familj: Sambo, två söner och sambons fyra barn och sex barnbarn.
Fritidsintresse: Raggarbilder, veteranmopeder och trädgårdsskötsel.