Profilen: Nu vill Agneta ut i dansbandssvängen efter pandemin

Den 29 september öppnades Sverige igen efter pandemin.
Många funktionsnedsatta, som varit isolerade och mått dåligt under den här tiden, kan nu se framåt med spänning och förväntan
En av dem är Agneta, från Falun, som är kund i Omtanken. Hon längtar få komma ut i dansbandssvängen.

Det är tisdagskväll, dagen innan Sverige öppnar. Agneta sitter hemma i sitt kök och berättar om hur det känns efter pandemin:
– Det är som man håller på att rosta ihop.
Personer med funktioner har ofta haft extra svårt att få en innehållsrik vardag under pandemin. För dem har varit extra viktigt att vara försiktig eftersom de ofta tillhört en riskgrupp.
Agneta, som har en CP-skada kombinerat med diabetes, är en av dem som varit hemma extra mycket under pandemi-tiden.
Hon svarar på frågan hur det varit:
– Får man svära?
Naturligtvis får hon det:
– Det har varit förjävligt.
Agneta ber om ursäkt för sitt språk, men det har varit ett sätt får henne att förklara sin frustration och då var det tillåtet att svära.

Ljuset kommer
Nu kommer ändå ljuset. Agneta känner att hon kan se framåt mot nya spännande saker, även hon är medveten om vikten av att vara försiktig. Pandemin är inte över.
Men det finns en sak hon längtar efter extra mycket: Att få komma ut och digga dansband igen.
– Jag gillar dansbandsmusik. Det är som ett stort lyckopiller, säger Agneta och berättar om lyckan att vara på Dansbandsveckan i Malung och på flera andra orter i Mellansverige där det bjudits på bra dansbandsmusik.
– Jag tycker om den musiken och dansar då på mitt sätt, säger Agneta och lyfter sedan fram sin stora favorit:
– Det är Magnus Carlsson, som tidigare spelade i Barbados och som nu är ensam på scen. Han är så bra.

Magnus är trevlig
Agneta glittrar av glädje när hon berättar om sångaren och vad han betytt för henne.
– Första gången jag träffade Magnus Carlsson var 1995 och sedan har vi träffats flera gånger. Han är alltid lika trevlig när vi möts. Dessutom sjunger han så bra, säger hon och fortsätter:
– Nu, när det blivit mer öppet efter pandemin, hoppas jag att kunna se Magnus Carlsson när han kommer till Grängesberg den 8 december med sin julkonsert. Sedan ser jag fram emot sommarens dansbandsvecka i Malung.
På bilden ovan visar Agneta ett foto från när hon träffade sin stora idol: Sångaren Magnus Carlsson. Nu hoppas hon att de lättare restriktionerna ska göra det möjligt för henne att se honom sjunga live igen.