Omtanken-kund utvald till uppmärksammad fotoutställning

Mitt Falun är en mycket uppmärksammad fotoutställning med 25 speciellt utvalda Falubor.
En av dem är Viktoria Forsman Rydh, kund i Omtanken Assistans, som i utställningen representerar de som har olika funktionsnedsättningar.

– Det här var helt utanför min komfortzon. Men grejen var att få representera de funktionsnedsatta. Därför tycker jag detta känna extra hedersamt, säger Viktoria Forsman Rydh.
Mitt Falun är en fotoutställning med 25 speciellt utvalda personer som bor och verkar i Falun. Det är män, kvinnor, äldre, yngre, företagare, kändisar, mer okända personer, utlandsfödda. Ja, ett tvärsnitt av de som finns i Falun. Projektet är ett samarbete mellan Falu kommuns kommunikationskontor, fotograf Ulf Palm, Kulturföreningen Magasinet och Faluns stadsbibliotek.
Viktoria Forsman Rydh, som bor i Sörskog utanför Bjursås, tillsammans med sin man Rikard som också är hennes personlige assistent, är bland annat engagerad i DHR. En organisation som verkar för personer med nedsatt rörelseförmåga. Detta bidrog till att hon tackade ja till att delta i utställningen.
Hon berättar om dagen när fotograf Ulf Palm kom till Sörskog och fotograferade henne.
– Det är ju inte min grej att bli fotograferad av en fotograf. Jag stod med en kratta och körde sedan permobilen fram och tillbaka. Men det var en trevlig fotograf och det gick bra, berättar Viktoria Forsman Rydh, som först inte tänkte titta på bilderna.
– Jag tänkte ducka, blunda och gå under radarn, men folk ha kommit och sagt att det blev jättebra. Flera har bekräftat att det är bra bilder. Så nu har jag själv tittar på dem och är riktigt nöjd.

* Hur känns det att vara en utvald falubo på det här sättet?
– Det är hedersamt. Tänk att jag är på samma utställning som artisten Peter Carlsson, från Grycksbo. Han är ju verkligen en lokalkändis, svarar Viktoria Forsman Rydh

* Är du en kändis nu?
– Inte alls. Inte alls, svarar Viktoria Forsman Rydh och skrattar hjärtligt.

***
√ Bilden intill denna text är en faxemil från utställningen. Klicka på länken, se bilden och läs om henne: http://www.falun.se/mitt-falun/falubor/viktoria-forsman-rydh-administrativ-resurs-och-engagerad-i-dhr.
√ Startsida för hela utställningen finns på webben: www.falun.se/mitt-falun
√ Utställningen finns på Magasinet i Falun fram till mitten av december då den finns på Falu stadsbibliotek fram till mitten av januari.√ Ni kan också lyssna på Viktoria Forsman Rydh i podden Omtanken möter, som finns där poddar finns eller på Omtankens hemsida www.omtankenassistans.se.