Nya badhuset som funkar för funktionsnedsatta

Avsnitt 25: Nya badhuset är Faluns största investering på mycket länge.
I samband med planeringen var det viktigt att alla skulle känna sig välkomna. Även funktionsnedsatta. Därför tog fastighetsbolaget Lufab, som äger anläggningen, och Falu kommun, tidigt kontakt med handikapporganisationer för att få tips om lösningar – i bland annat omklädningsrummen. De lyssnade på råden och gjorde flera speciallösningar som gör att även funktionsnedsatta och deras assistenter nu får en fin upplevelse.

Det finns fyra bassänger med olika ändamål. En av dem är speciellt anpassat för personer med speciella förutsättningar i livet.
Badhuset är för övrigt en stor och mycket imponerande anläggning som innehåller det mesta när det handlar om att man ska må bra och ha roligt.
Den 17 december är det invigning av badhuset. Exakt på dagen 50 år sedan den gamla simhallen invigdes, som nu ska byggas på till något annat. Vad det blir är inte klart.
Detta avsnitt av podden Omtanken möter innehåller ett samtal med Anders Nordlund, fastighetschef på Lufab samt Cajsa Andersson, Falu kommuns enhetschef för Lugnets badhus.
Omtanken möter är en podd om funktionsnedsatta i samhället som ges ut av Omtanken assistans. Redaktör är Anders Hansson.

Klicka på länken och lyssna: