Angelica Ström levererade julklappar till barn på sjukhus

Angelica Ström, mamma till Dahlia Ström som är kund i Omtanken, vill att alla barn ska ha det bra i jul. Därför tog hon för andra året i rad initiativet till en insamling till barn som måste vara på sjukhus under julhelgen.

På torsdagen, två dagar för julafton, var det leverans av julklappar till barn och ungdomar som under julen ligger inne på Avdelning 34 (Barn- och ungdomsmedicin) samt på Neonatal-avdelningen (för tidigt födda barn). Dessutom fick Lekterapin, med de lite äldre barnen och ungdomarna, flera presentkort på leksaker.
– Det här är bättre än julafton, säger Angelica Ström när hon tillsammans med sin man Göran Ström och sjukhuspersonal rullar in en vagn med massor av julklappar till avdelningarna.
Hon berättar att insamlingen resulterade i cirka 75 000 kronor, vilket är ungefär mycket pengar som i fjol.
– Insamlingen har gått fantastiskt och i går hade jag och några barndomsvänner en fin kväll, när vi tillsammans slog in alla julklapparna.

Tårögd
Sjukvårdspersonalen, som hade munskydd på sig, tog emot julklapparna med värme. Det syntes i deras ögon hur de uppskattade det här initiativet.
– Det är helt fantastiskt. Det betyder så mycket glädje för barnen att få en gåva. Man blir tårögd, säger Cecilia Engström, som är undersköterska på avdelningen.
Lite i bakgrunden fanns Göran Ström, som var märkbart stolt över sin frus insats:
– Man blir varm i hela kroppen. Vi vet ju av erfarenhet hur det känns att vara inlagd på sjukhus under storhelger som jul. Det är extra kännbart. Även om vi är hemma känner vi för de familjer som är här i jul, säger Göran Ström, som är glad över att dottern Dahlia Ström nu fått personlig assistans och kan vara hemma med familjen.
– Assistansen har verkligen förändrat vårt liv till det bättre, säger han.
Bilderna visar när Angelica Ström levererade julklapparna till Falu lasarett.